KORTREIST SAMARBEID I NYTT BOLIGFELT

I en tid hvor det er et stadig større fokus på kortreiste produkter har to boligselskaper gått sammen i utbyggingen av et nytt boligfelt hvor alt er så lokalt som mulig. Det har gitt en rekke fordeler.

For en kommune i utvikling er det stort behov for flere boliger. Kun et steinkast fra Sylte skule i Hustadvika (om du kaster langt!) er det hektisk byggeaktivitet. I Lauvåsengrenda bygges det eneboliger, tomannsboliger og firemannsboliger i naturskjønne omgivelser og med kort vei til det meste.

Skaper arbeidsplasser

I midten av mars rykket gravemaskinene inn og tok fatt på arbeidet, og etter planen skal de første boligene være innflytningsklare i starten av 2021.

– I Lauvåsengrenda blir det både romslige leiligheter på ett plan, og større boliger over to plan. At byggingsprosessen har et kortreist fokus gjør at både håndverkerteam og underleverandører er lokale, sier Kristine Gautvik-Dahl, eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1. Hun forteller at det er flere fordeler enn for miljøet å kjøpe kortreiste varer og tjenester.

– Utbygger er to lokale aktører som har vært i markedet lenge. De er solide begge to – noe som er viktig i disse dager. Begge er opptatt av kvalitet og å gjøre et skikkelig arbeid. I tillegg har de fokus på å handle lokalt og å skape arbeidsplasser på lang sikt, sier Gautvik-Dahl.

Det nye boligfeltet Lauvåsengrenda er et samarbeidsprosjekt mellom lokale aktører i Romsdal. F.v. Kato Dale i Blink Hus Dale Malo, Kristine Gautvik-Dahl, eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1 og Oskar Lyngstad i Solstrand Boliger.

Spennende samarbeid

Det er første gang Solstrand Boliger og Blink Hus Dale Malo jobber sammen i utbyggingen av et boligfelt. Gjennom selskapet Solstrand Dale Eiendom AS ønsker de to selskapene å bidra til et løft for Hustadvika kommune og skape positive virkninger for lokalmiljøet.

– Det gir selvsagt en rekke fordeler, men også utfordringer som gjør at vi må jobbe på en litt annen måte enn vi gjør i egne prosjekter. Det er en lærerik prosess som gir rom for mye god utvikling, og nye måter å løse ting på, sier Kato Dale, daglig leder i Blink Hus Dale Malo. Oskar Lyngstad i Solstrand Boliger er enig.

– Vi anser det som svært viktig å opprettholde aktiviteten og tilbudet her i distriktene nå med den sterke urbaniseringen som skjer i Norge og resten av verden. Verdiskapningen på dette boligfeltet er på drøye 130 millioner kroner og skjer lokalt. Alle som er involvert i prosjektet er fra lokalmiljøet og omsetningen skaper store positive virkninger blant lokalbefolkningen, sier Lyngstad.

Noen av firemannsboligene i Lauvåsengrenda er blant enhetene som bygges i første byggetrinn. De første boligene skal være innflytningsklare i begynnelsen av 2021.