Smarttak fra JaTre – Lauvåsengrenda blir til

Den første firemannsboligen i naturskjønne Lauvåsengrenda er nå ferdigstilt, og fremover vil det være mulig å ta det flotte boområdet og den ferdig møblerte visningsleiligheten i nærmere øyesyn.

En av grunnverdiene i prosjekt Lauvåsengrenda er lokal kvalitet, og det er et sterkt fokus på å benytte lokale leverandører og kortreiste produkter. Derfor er det ekstra gledelig at det i dette prosjektet benyttes et helt nytt og lokalt utviklet tak fra JaTre Fræna. Taket ble montert på firemannsboligen sommeren 2020 og til stede for å få med seg milepælen var Kristine Gautvik-Dahl, eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1, Oskar Lyngstad, styreformann i Solstrand Boliger og Torstein Vatne, byggeleder i Blink Hus Dale Malo.

 

Trygghet med smart dampsperre og elektroniske sensorer

Det flate kompakttaket fra JaTre Fræna består av seks elementer skreddersydd for firemannsboligen, og de tre første elementene ble løftet på plass i løpet av en time. Takelementene er ferdig tekket og isolert fra fabrikk og skal kun tettes i skjøtene når taket er lagt. Ifølge Odd Allan Gjendem hos JaTre Fræna var dette det andre bygget i Norge hvor man tok i bruk den lokalt utviklede løsningen. Det har tatt 2 år å utvikle kompakttaket, som er gjort i samarbeid med byggevareleverandører.

Taket har smart dampsperre og elektroniske sensorer som gjør at man kan overvåke miljøet i takkonstruksjonen, og dermed eliminere de typiske fuktutfordringene som tidligere har vært knyttet til kompakttak som kan føre til råte, mugg og sopp. Produktsammensetningen og monteringen i kontrollerte omgivelser på fabrikk gir optimale forhold for taket, og jevnlig avlesning av dataregistreringer via monitor vil kunne dokumentere dette.  Sensorene vil også kunne registrere om det oppstår lekkasjer. Dette gir en ekstra trygghet for deg som boligkjøper. I tillegg gir løsningene store fordeler med tanke på blant annet HMS i utbyggingsfasen.

Finn din bolig i Lauvåsengrenda

Solstrand Boliger og Blink Hus Dale Malo jobber sammen om utbyggingen av Lauvåsengrenda. Gjennom selskapet Solstrand Dale Eiendom AS ønsker de to selskapene å bidra til et løft for Hustadvika kommune, og skape positive virkninger for lokalmiljøet. I Lauvåsengrenda skal det bygges eneboliger, tomannsboliger og firemannsboliger i naturskjønne omgivelser og med kort vei til det meste.  Den første firemannsboligen er nå innflytningsklar, og aktiviteten på byggeplassen fortsetter med jevnt tempo utover året.

Ta gjerne direkte kontakt med eiendomsmegler Magnus Magerøy hvis du ønsker å få vite mer om prosjektet.

 

Magnus Magerøy
Eiendomsmegler MNEF
Telefon: 979 88 121
E-post: magnus.mageroy@em1.no